Kifütyülték a helyiek a fideszes országgyűlési képviselőt egy pilisi lakossági fórumon

2019. augusztus 28., 14:24

Szerző:

Egy titokzatos hátterű cég 25 év szünet után újraindítaná a Pilisvörösvár és Pilisszántó közötti kőbányát. Hétfő este tartottak lakossági fórumot a beruházásról, amelyen a beruházó nem jelent meg. Az eseményen annyira elszabadultak az indulatok, hogy a térség fideszes képviselőjét kifütyülték – derül ki a 444 cikkéből.

Fotó: Facebook/Hadházy Sándor

A három hektáros kőfejtő újranyitását idén júniusban kezdeményezte a C & C Property Holding Kft. nevű cég. A tervek szerint 2027-ig folytatná a kitermelést a területen, de ehhez még működési engedélyt kell kapnia a környezetvédelmi hatóságtól. A környék lakói azonban hevesen ellenzik az ötletet, mivel az elmúlt évtizedekben a használaton kívüli bánya területét visszafoglalta a természet, és arra sem vágynak, hogy a robbantások után tonnás teherautók szállítsák a köveket az utakon. 

A művelődési ház megtelt a tiltakozó helyiekkel, a beruházó mégis az utolsó pillanatba bejelentette, hogy szünetelteti az eljárást.

Ezért hivatalosan a közmeghallgatásnak is el kellett volna maradnia, de a kormányhivatal képviselői mégsem fújhatták le a rendezvényt. A hatóság munkatársai azt bizonygatták, hogy még a bányatulajdonos terveit sem fogadták el, a közönség hevesen reagált.

A térség fideszes képviselője, Hadházy Sándor felszólalása sem segített.

– Önökkel vagyok, hangsúlyoznám. De szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy milliónyi ennél fontosabb problémával küzd ez a térség, ez pedig az, hogy Budapestről kiköltözött 300 ezer ember az agglomerációba, és ez a 300 ezer ember életteret akar magának, és csinált is. És ez sokkal nagyobb pusztítást okoz, mint egy bányanyitás vagy nem nyitás

– közölte a politikus, amire a közönség hangosan fujolni és fütyülni kezdett.

A beruházónak most fél éve van arra, hogy újraindítsa az eljárást. A részletes terveket egyelőre se a helyiek, se az érintett önkormányzatok, se a hatóságok nem ismerik.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.