Törökbálint fideszes polgármestere megvédte az MSZP-ből kizárt képviselőt, elkötelezettségére továbbra is számít

2020. január 15., 13:41

Szerző:

Kedden Elek Sándor, Törökbálint fideszes polgármestere közleményben vette védelmébe az MSZP-ből kirúgott képviselőt, Szentmiklósi-Tóth Tamást – vette észre a 444.

Elek Sándor leszögezte, hogy „nem kérünk abból, hogy az állítólagos civil ellenzék pártpolitikai harctérré silányítsa életünket.” Hozzátette, hogy „a szemkilövetők a szemkilövöttekkel civil formáció a 12 fős testület felét teszi ki. Jelenleg egyetlen törekvéssel rendelkeznek, megbénítani és ellehetetleníteni a városért folyó munkát.”

A kormánypárti városvezető méltatta is a volt szocialista képviselőt.

„Tényként kell tekinteni arra is, hogy az MSZP is részese volt az ellenzéki összefogásnak. Mindaddig, míg a dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás által a kampány kezdetekor kiadott nyilatkozat alapján a várható elfogadhatatlan kampánystratégia miatt fel nem mondta az együttműködést. Utólag – megtapasztalva a demagóg és alaptalan csúsztatásokra épített kampányukat – megértjük döntését

– közölte Elek Sándor. A városvezető azt írta, hogy az előző ciklus 5 évében Szentmiklósi-Tóth Tamással jó személyes és munkakapcsolat alakult ki, a város fejlődésének mindent felülíró érdekében a fajsúlyos kérdésekben együttműködtek. A kardinális irányvonalaknál soha nem merülhetett fel az, ki melyik pártnak, pártszövetségnek a tagja.

Fotó: Facebook/Elek Sándor

„Szentmiklósi-Tóth Tamás a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnökeként munkáját lelkiismeretesen, nagy közmegelégedés mellett végezte. Azon ritka esetekben, mikor véleményünk nem egyezett, saját álláspontját határozottan képviselve, a kezdeményezéseinket nem támogatta. Mindezeken felül szakmaisága megkérdőjelezhetetlen, adóügyi szakértő, valamint szakjogász végzettséggel rendelkezik. Tudására és városunk iránti elkötelezettségére a továbbikban is számítunk - attól teljesen függetlenül, hogy mely pártnak tagja”

– hangsúlyozta a fideszes politikus. 

Arról a 444 számolt be, hogy Törökbálinton az önkormányzati választások után speciális helyzet állt elő. A polgármesteri címet ugyan a fideszes Elek Sándor nyerte el, de a testületben az ellenzéki pártok kerültek többségbe. Szentmiklósi-Tóth Tamás azonban a választást követően, mint szocialista képviselő fizikailag is átült politikai ellenfeleihez, és rögtön az első ülésen a fideszes polgármestert támogatta szavazataival. Ezután a testület felállása 7-5-ről 6-6-ra módosult, és az ellenzék elveszítette előnyét.

A helyi szocialisták és a Fidesz együttműködésének már volt előzménye. Augusztusban a törökbálinti ellenzék egyik tagja, Kun Anna lebukott, miután a titkos kampányanyagot Google Drive-ról megosztotta a fideszes kampány irányítójával.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a 444 kedden megjelent cikkét követően jelentette be Facebook-oldalán, hogy kezdeményezte Szentmiklósi-Tóth Tamás kizárását a pártból.