Fidesz: Jaj, de nagyon savanyú a szőlő a baloldalnak

A kormánypárt szerint a baloldal azért támadja a Békemenetet, mert sokan vettek részt rajta.

2021. október 25., 14:39

Szerző:

„Jaj, de nagyon savanyú a szőlő a baloldalnak”, kórusban támadják a Békemenetet – kommentálta a Fidesz hétfőn Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője nyilatkozatát.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a baloldal azért támadja a Békemenetet,

„mert szembesültek vele, hogy amíg a nemzeti oldalon több százezren ünnepeltek együtt és álltak ki Magyarországért, addig a baloldalra már a saját szimpatizánsaik se kíváncsiak.”

„Hiába állnak ki egy színpadra kéz a kézben, már a saját szavazóik sem hisznek nekik, mert mára egyértelmű, hogy Gyurcsány bedarálta a baloldali pártokat és ő akar visszatérni a hatalomba” – tette hozzá a kormánypárt.

A DK szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azon buszok bérleti szerződéseinek nyilvánosságát követelte, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békemenetre.

(Kiemelt kép: Résztvevők a Civil Összefogás Fórum Békemenetén. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.