Márki-Zay Péter üzent az ellenzéknek: Akkor is szeretlek, ha hátba szúrsz

Márki-Zay Péter a KeljFelJancsi vendége volt hétfő reggel.

2022. március 21., 09:37

Szerző:

Hétfő reggel Márki-Zay Péter volt Fiala János, KeljfelJancsi című műsorának a vendége. Az Egységben Magyarország miniszterelnök-jelöltjét a műsor nézői/hallgatói is kérdezhették. 

Márki-Zay Péter a hatpárti összefogás miniszterelnök-jelölte szerint az emberek változást akarnak, friss kutatásokra hivatkozva arról beszélt Fiala János kérdésére, hogy a jelenlegi állás szerint a kis pártok közül egyik sem fog bejutni a parlamentbe. A miniszterelnök-jelölt az új  közvélemény kutatásokkal, mérésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy listán többsége van az ellenzéki összefogás pártjainak, a választások pedig továbbra is az egyéni körzetekben fog eldőlni.

A műsorvezető kérdésére Márki-Zay arról is beszélt, hogy az ellenzéki összefogás egységesebb, mint valaha. A miniszterelnök-jelölt visszautasította, hogy az ellenzék belügyeivel kapcsolatban nyilatkozzon. Kijelentette: ő csak az összefogás ügyeivel kapcsolatban kompetens. A korábbi belviszályokkal kapcsolatban megjegyezte:

„Akkor is szeretlek, ha hátba szúrtál.”

Nem dédelgeti sérelmeit. Márki-Zay újra megismételte korábbi kijelentését miszerint, az Egységben Magyarországért listája alkalmas az Orbán-kormány leváltására. Az ellenzéki miniszterelnök jelölt elmondta: sikerült az ellenzéken belül megkötni a megfelelő kompromisszumokat, a kampány ideje alatt minden egyes nap egyeztetnek a pártok, reagálnak a napi aktualitásokra, miközben a Mindenki Magyarországa Mozgalom koordinálja a kampányt. 

„Vallási okból sem hazudozok. Ennek rengeteg hátulütője van. Nem kell engem megfejteni. Egyszerű ember vagyok, nem politikusnak készültem. Sok politikus a politikát a megélhetésért csinálja”

– válaszolta a műsorvezető arra vonatkozó kérdésére mit is jelent a Márki-Zay Péter jelenség, miért kell folyamatosan jobboldaliként, keresztényként definiálnia önmagát megszólalásaiban.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter az összellenzéki naggyűlésen a Műegyetem rakparton. Budapest 2022. március 15. - Fotó:Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.