Fia játékpisztolyával rabolt ki egy csemegeboltot

A zsákmányból megtankolt, majd gyógyszert és kábítószert vásárolt. Először egy festékboltban próbálkozott, de ott nem járt sikerrel.

2021. február 17., 10:43

Szerző:

B. Ferenc egy fegyverutánzattal követelte egy szigethalmi festékbolt bevételét az eladótól múlt szombaton. A sértett ijedtében az üzlet hátsó részébe menekült, támadója pedig pénz nélkül távozott - írta a police.hu. A férfi ezt követően egy szigetszentmiklósi csemegeboltba ment be, ahol ugyanezzel a módszerrel követelt pénzt. Az alkalmazott átadta neki a bevételt, a támadó pedig elmenekült a helyszínről.

A Pest megyei nyomozók pár órán belül azonosították az elkövetőt. A szigetszentmiklósi férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta a rendőröknek, hogy fia játékpisztolyát látta meg reggel a kocsijában, innen jött az ötlet, hogy annak segítségével mindenképpen pénzt kell szereznie. A rabolt összegből elmondása szerint megtankolt, gyógyszert és kábítószert is vásárolt.

A 26 éves férfivel szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya - őrizetbe vétele mellett - fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

(kiemelt kép: police.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.