Súlyos állapotban van a felrobbant jelzőlámpa okozta baleset egyik sérültje

A jelzőlámpa minden előjel nélkül robbant be, megsebesítve a járókelőket.

2024. június 21., 13:24

Szerző:

Súlyos égési sérüléseket szenvedett az a nő, aki mellett június 19-én berobbant, majd kigyulladt egy jelzőlámpa – tájékoztatott az RTL.

Mint arról mi is beszámoltunk, a főváros VI. kerületében, a Lövölde téren szerdán a kora esti órákban az egyik jelzőlámpa berobbant, ennek következtében kigyulladt, és a környéken lévő járókelők közül többen is megsérültek.

A közúti jelzőlámpa meghibásodására semmi nem utalt, egy férfi és egy nő gyanútlanul közelítették meg, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. A férfit nagyobb kiterjedésű égési sérülésekkel ápolják, de mint kiderült, a nő sérülései is súlyosak.

A jelzőlámpa okozta baleset miatt eljárás indult

A rendőrség tájékoztatása szerint három ember sérült meg a balesetben, de az Országos Mentőszolgálat, illetve a VI. kerület polgármestere, Soproni Tamás is csak két sérültről beszélt.

Mindkettőjüket a Honvédkórházba szállították a helyszíni ellátást követően. A nőt az RTL Híradó érte el, elmondta, hogy az arca sérült meg a balesetben. A közeli Lidl-ben vásárolt épp, amikor felszólították a vásárlókat, hogy áramszünet miatt hagyják el az áruházat. A jelzőlámpa éppen akkor robbant be, amikor a nő kilépett az utcára. Így nyilatkozott az esetről:

„Húztam végig a kezemet az arcomon és olyan érzésem volt, mintha a bőröm le akarna válni. Szerencsére később kiderült, hogy ez csak egy érzéki csalódás volt.”

Utólag kiderült, hogy amit érzékelt, hamu volt, ami a leégett szemöldöke, szempillája és haja maradványa volt, és a keze is megsérült. Az eset következtében sokkos állapotba került, a helyszínen tartózkodók igyekeztek megnyugtatni a mentők kiérkezésig, bár a szemtanúk szerint megrázó látványt nyújtottak a sérülései. A Lidl alkalmazottai, két egészségügyi dolgozó, akik épp a környéken jártak, illetve a közeli patika gyógyszerésze is igyekezett segíteni a sérülteknek, vizet és jeget hoztak nekik, de a környékbeliek is a sérültek segítségére siettek.

A kerület polgármestere, Soproni Tamás a Facebookon tett közzé egy posztot arról, hogy az előzetes vizsgálatok alapján valószínűsíthetően rövidzárlat okozta a balesetet. Mint írta, a Budapest Közút Zrt.-től azt kérte, hogy az összes kerületi jelzőlámpát vizsgálják át.

Az RTL megkeresésére az E.ON közölte, hogy megkezdték a nagyfeszültségű vezetékek vizsgálatát. A rendőrség is vizsgálja az ügyet, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

(Képünk illusztráció. Fotó: Szabó Tamás / Pexels)