Hazaküldte a rendőrség a március 15-ei tüntetés részvevőit

A Mi Hazánk Mozgalom és a Le az Adók 75%-ával Párt a lezárások ellen vitte híveit az utcára, néhány száz ember volt jelen.

2021. március 15., 13:56

Szerző:

A tüntetés hétfőn 11 órakor kezdődött Budapesten, a Vigadó utcánál. A 24.hu tudósítása szerint Toroczkai László, a Mi Hazánk pártelnöke azt mondta, hogy azért demonstrálnak, mert az elhibázott kormányzati intézkedések jobban veszélyeztetik a magyar emberek jövőjét, mint a koronavírus. A pártelnök felszólította a megjelenteket, hogy vonuljanak egy mára már szimbólummá vált Vörösmarty téri kaszinó elé. Toroczkai azt mondta, köszöni a megjelenteknek, hogy „a megfélemlítés és a dezinformációk” ellenére ilyen sokan eljöttek.

 
 
Toroczkai László a 2021. március 15-iki budapesti tüntetésen
Fotó: Merész Márton
 

 

Beszédében azt mondta a lap szerint, hogy nagyobb az államháztartási hiány, mint a „rabló rendszerváltás” idején, amikor maffiózók robbantgattak. A pártelnök kijelentette, hogy ők nem vírustagadók, józanul gondolkoznak az elmúlt év tapasztalatai alapján, véleményüket viszont cenzúrázzák, hozzászólásaikat a közösségi médiából törlik.

A rendőrök a tüntetés közben folyamatosan igazoltattak – írja a 24.hu.

Az Index tudósítása szerint Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke Parlament előtti beszédében elmondta, elég volt a lezárásokból, amelyek szerinte nem vezetnek kellő eredményre, ezért kéri vissza a jogainkat. A beszéd végét újabb tömeges igazoltatás követte. Szinte minden egyes demonstrálóra jutott egy rendőr a Parlament előtt, bár bizonyos szögből úgy tűnt, mintha rendőrből akár több is lett volna, mint civil tiltakozóból.

 
 
Novák Előd a 2021. március 15-iki budapesti tüntetésen
Fotó: Merész Márton
 

 

A lap arról is írt: a rendőrség igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeztek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt. A helyszínre vonuló rendőrök ezt követően körbezárták a Vigadó utcát, és kizárólag igazoltatással engedték ki az embereket. A tüntetők ekkor átvonultak a Parlament elé, ahol a beszédek alatt és után újabb tömeges igazoltatás vette kezdetét, végül a demonstrálók hazamentek.

A tüntetők néhány százan lehettek.

(Kiemelt kép: Dimény András)