Feljelentést tett a DK Völner-ügyben

Barkóczi szerint Völner nem működött együtt a hatóságokkal és a megbánás legkisebb jelét sem mutatta.

2022. január 10., 12:36

Szerző:

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali kötelesség megszegésének gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Völner Pál fideszes képviselő ügyében, közölte a DK szóvivője hétfőn online sajtótájékoztatón. Barkóczi Balázs azt mondta, felveti a politikai befolyásolás lehetőségét, hogy Völner Pál nem került sem előzetes letartóztatásba, sem házi őrizetbe. 

„Az ügyészség magatartása már több mint egy hónapja teszi lehetővé, hogy Völner Pál bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást” – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki különösen érthetetlennek nevezte, hogy a fideszes képviselő még mindig szabad lábon van, miközben nem tett beismerő vallomást. Barkóczi szerint Völner nem működött együtt a hatóságokkal, nem válaszolt a kérdésekre, és a megbánás legkisebb jelét sem mutatta, írja az MTI.

„Orbán Viktor miniszterelnök számára nyilvánvalóan azért kedvező az ügyészség tétlenkedése, mert így gátlástalanul használhatja Völner Pált egy esetleges kétharmados parlamenti szavazásnál” – jelentette ki a DK szóvivője.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)