Felhős, napos időjárás várható

Menjünk friss levegőre, jön a jó idő. 

2024. február 6., 18:42

Szerző:

Felhő, fátyolfelhő uralja az eget szerdán, a Dél-Dunántúl és az északkeleti harmad kivételével nagy területen párássá válik a levegő, elsősorban a Dunántúlon foltokban köd képződhet. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél veszít erejéből, de élénk, helyenként erős lökések továbbra is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között várható, ennél enyhébb idő főleg a délnyugati határnál valószínű.

Gyenge fagy kevés helyen a szélvédett Észak- és Nyugat-Dunántúlon lehet – írta meg a HungaroMet.

Felhő lesz fölöttünk bőven, de ez ne szegje jó kedvünket

Az időjárás sokszor befolyásolja mindennapi életünket. Az előrejelzések figyelése nagyon fontos, hogy előre tervezhessük a teendőinket és azt is, hogy milyen ruházatban menjünk ki az utcára. Az évszakok változása miatt az időjárási viszonyok is változnak, éppen ezért különböző szempontokat kell figyelembe venni az időjárás előrejelzésekor.

A mai előrejelzések szerint, főként fátyolfelhők lesznek felettünk, amelyek sértetlenül átengedik a napsugarakat, így élvezhetjük majd a napos időt is. Ugyanakkor a pára miatt a levegő párássá válik, elsősorban a Dunántúlon foltokban köd képződhet, ezért érdemes fokozottan figyelni a közlekedést, és az útviszonyokra is fel kell készülni. 

Szervezetünk hálás lesz, ha kicsit kimozdulunk 

Ha a friss levegőn tartózkodunk végre elkezdhetjük visszapótolni természetes formában a D-vitamint. Fontos megjegyezni, hogy az UV sugárzáson belül csak az UV-B hatására termelődik D-vitamin a szervezetben, az UV-A sugárzásnak nincs ilyen hatása, sőt károsítja a kollagénrostokat, okozhat különféle bőrbetegségeket, korai ráncosodást, súlyosabb esetben még bőrrákot is. Ennek tudatában, nem mindegy, hogy mikor tartózkodunk a napon, 11 és 16 óra között csak nagyon magas faktorszámú, UV-B és UV-a elleni védelmet nyújtó napkrémmel menjünk a napra.

Ezen kívűl nem árt emlékezni arra, hogy a friss levegő rendkívül fontos az egészségünk számára. A tiszta levegő belélegzése segít eltávolítani a szennyező anyagokat, oxigénnel látja el a tüdőnket, és javítja általános jólétünket.

Továbbá segít a tüdőnknek és az immunrendszerünknek védekezni a különböző betegségekkel szemben. A szabadban töltött idő csökkenti a légzőszervi megbetegedések és allergiák kialakulásának kockázatát.

A mentális és érzelmi egyensúlyunk megőrzésében is nagy hasznunkra van, mivel segít megőrizni a pozitív gondolkodásmódot. A friss levegőn töltött idő mellett a természet közelsége is segít a stressz és az idegesség megszüntetésében.

(Kiemelt képünk forrása: 168. hu Archív)

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.