Felfüggesztették a fóti verekedő orvost

Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt. 

2022. január 15., 15:57

Szerző:

Újabb fordulata van annak a verekedési ügynek, ami Fóton zajlott egy orvos és egy páciense férje között. A Bors saját értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy bár munkáltatója nem indított fegyelmi eljárást Lestár Ferenc orvos ellen, mégis felfüggesztették az állásából, tehát nem dolgozik.

A hobbi-testépítéssel is foglalkozó orvosra múlt hét szombaton támadt rá egy házaspár, mert az orvos nem akarta beállítani a feleség vérnyomását a szombati ügyeleti időben, ezért a házaspár előbb lökdösni, majd megrúgták az orvost. Az orvos - az erejével tisztában lévő - a rendelő előtt visszaütött a férfinek, aki az ütés következtében elesett, és koponyasérülést szenvedett. 

Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt, házaspárt gyanúsítottként hallgatták ki, ami ellen panasszal éltek.

Az orvost többször is próbálta felhívni telefonon a Bors, de nem sikerült elérniük. Ugyanakkor kiderítették, határozatlan időre felfüggesztették a férfit, akiről úgy tudják, hogy 2009 óta nincs működési engedélye. Ez lényegében annyit jelent, hogy az esetleges szakmai felelősséget a feletteseinek kell vállalnia helyette.

Nemrég kiderült az is, hogy az orvosról egy volt kolléganője azt állította, hogy őt szintén bántalmazta a férfi, akit pszichopatának nevezett.

(Kiemelt képünk ILLUSZTRÁCIÓ. Koronavírus elleni oltás előtt és után várakozó páciensek Csollák István háziorvos szirmabesenyői rendelőjében 2021. március 17-én. Fotó: MTI | Vajda János)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.