Felfüggesztették egy DK-s képviselő mentelmi jogát

A politikust Bayer Zsolt felesége jelentette fel rágalmazásért.

2022. február 22., 15:40

Szerző:

A Parlament kétharmados többséggel megszavazta a DK-s Sebián-Petrovszki László mentelmi jogának felfüggesztését, akit rágalmazásért jelentettek fel.

Tavaly májusban a DK feljelentést tett, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, Bayerné dr. Matusovits Andrea vérplazmával üzletel. A feljelentés apropója, hogy Bayerné dr. Matusovits Andrea meghosszabbított egy szerződést, amely alapján az feltételezhető, áron alul adja a magyar vérplazmát különböző magáncégeknek. Sebián-Petrovszki állítása szerint már dokumentumokkal is alá tudja támasztani az állításait. A DK-s politikus szerint nem az üzletelés maga a probléma, hanem az, hogy a világpiaci árnál olcsóbban adták el a magyarok vérplazmáját.

Sebián-Petrovszki László esetében a mentelmi bizottság ismét azt javasolta, hogy ne függesszék fel a mentelmi jogát a képviselőnek. Másik három országgyűlési képviselő mentelmi jogáról is döntött a Parlament, mindhármukat rágalmazásért jelentették fel. A döntés értelmében Hadházy Ákos, Fülöp Erik és Szilágyi György is megtarthatja mentelmi jogát, Sebián-Petrovszki mentelmi jogát azonban felfüggesztette az országgyűlés.

 

Sebián-Petrovszki László a DK Facebook-oldalán reagált a Parlament döntésére.

(Kiemelt kép: Sebián-Petrovszki László DK-s képviseló. Fotó: MTI)