Feldobta MSZP-s informátorát, Polt Péternek is írt a Pesti Srácok újságírója, aki Czeglédy Csabáról kapott hamis információkat a cikkeihez

Füssy Angéla próbálta aktívan befolyásolni a nyomozást Czeglédy Csaba ellen. De nem ment jól a terve.

2019. március 27., 10:15

Szerző: Molnár Richárd

Kiadta az ügyészségnek a neki súgó MSZP-s informátort a kormányközeli Pesti Srácok (PS) újságírója, hátha így eredményesebb lesz a költségvetési csalással vádolt, volt MSZP-s Czeglédy Csaba elleni nyomozás - tudta meg a hvg.hu. Füssy Angéla ellen - a PS főszerkesztőjével, Huth Gergellyel és másik újságírójával, Szarvas Szilveszterrel együtt - éppen rágalmazási per zajlik, amit Czeglédy indított a vele kapcsolatban a hírportálon megjelent hamis információk kapcsán. A PS például a volt DK-s Szabó Bálint szavai alapján azt írta, hogy Czeglédy pénzt ajánlott Szabónak a hallgatásáért.

A hvg.hu birtokába került dokumentumok szerint azonban Füssy nem csak cikkeket írt Czeglédyről, hanem önként és dalolva segíteni is akarta a a szombathelyi szocialista politikus ellen zajló nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), valamint az ügyészségen. A több tízezer oldalt kitevő nyomozati aktában egy külön fejezetet szentelnek az éveken át a Fidesz-frakció támogatásából és állami hirdetésekből működő Pesti Srácok munkatársától származó, illetve vele kapcsolatos 39 oldalnyi információnak. Füssy még Polt Péter legfőbb ügyésznek is írt egy levelet, amelyben arra hivatkozik, hogy „oknyomozó újságíróként” olyan információk és kapcsolatok birtokába került, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatják a Czeglédy-ügyet.

„Hiábavalóan jeleztem, hogy mivel a Czeglédy alatt kiépült hálózat konkrétan politikai célokat szolgált, a politikai szál nem mellőzhető” - sérelmezte, hogy a NAV nem vette komolyan a bejelentését.

Hogy mennyire nem újságíróként, hanem fideszes végrehajtóként viselkedett Füssy, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Poltnak azért is panaszkodik a levélben, mert még tanúkat is szállított a nyomozóknak, de szerinte ezeknek az általa prezentált közreműködőknek a kihallgatása sem volt teljeskörű. Az újságíró szerint amint a tanúk „kényes részletekről akartak beszélni”, az adóhatósági nyomozók leállították őket arra hivatkozva, hogy politikai kérdések és szereplők nem tartoznak a nyomozáshoz. 

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Azt is elárulta, hogy cikkeinek informátora „belső, hatósági információkra” hivatkozott, például akkor, amikor azt állította, hogy a Czeglédy-ügy két fontos gyanúsítottja „nagyobb összeget kapott Czeglédytől, hogy eltűnjenek az országból”. A szökés veszélyéről már a Terrorelhárítási Központot (TEK) is értesítették egy beadványban.  A hatóságok ezt a beadványt is komolyan is vették, így hivatkoztak rá, miközben 2017-től hosszabbítgatták Czeglédy előzetes letartóztatását.

Még feltűnőbb része az ügynek, hogy a PS újságírója az információkat az MSZP sümegi politikusától, Németh Szabolcstól kapta, amit kegyesen elárult a hatóságoknak is.

Látszólag Füssy védte a forrását, még egy Czeglédy-ügyről szóló PS-cikkbe is beleszőtte, hogy Némethet korábban csalás miatt börtönbüntetésre ítélték, „ugyanis idős, kiszolgáltatott embereket, valamint hajléktalanokat vett rá, hogy hitelt vegyenek fel neki a saját nevükben”. Németh a keszthelyi MSZP alelnöke volt, de nemrég kilépett a pártból.

Huth Gergely, Füssy Angéla és Szarvas Szilveszter a PS Polbeat című műsorában
Fotó: Youtube

Czeglédy a hvg.hu megkeresésére úgy fogalmazott, ebből is látszik, hogy Füssy Angela nem újságíró, és ahol dolgozik, az sem szerkesztőség. – Egyértelmű, hogy a Fidesz az árulást szereti, az árulót nem, hiszen az újságírójuk a saját MSZP-s párttársairól – egyébként hamis – információkat lelkesen szolgáltató politikust dobta fel - mondta.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.