Védőeszközökre költi Felcsút az elmaradt falunap árát

2020. augusztus 23., 13:47

Szerző:

Bár jelenleg viszonylag kedvezően alakul Magyarországon a járványhelyzet, több korlátozó intézkedés is életben maradt a tavaszi korlátozások után. A kormány a zenés-táncos és 500 főt meghaladó (nem ültetett) rendezvények megtartását is megtiltotta, ezért Felcsút is kénytelen volt az augusztus végére tervezett eseményt lemondani.

"A kormány július végén hozott határozatával összhangban úgy döntöttünk, hogy a 2020. augusztus 29-re tervezett falunapot nem tartjuk meg, tekintettel arra, hogy a rendezvényen résztvevők létszáma meghaladja az ötszáz főt. A legfontosabb mindannyiunk egészségének megőrzése és a járvány terjedésének megakadályozása." – írta Mészáros László polgármester a település honlapján, amit az MFor szemlézett.

A szervezésre és lebonyolításra szánt összeget tartalékként fogják félretenni

és „ha a szükség úgy hozza, a járvány második hullámában segédeszközök, felszerelések megvásárlására, a szükséget szenvedők megsegítésére, támogatások nyújtására használjuk fel” - tájékoztatta a lakosságot Mészáros polgármester, aki egyébkény csak névrokonságban áll a korábbi településvezérrel, a mára milliárdossá vált Mészáros Lőrinccel.

Fejér megyében július elejétől augusztus elejéig egy hónapon keresztül mindössze egyetlen fertőzöttet találtak, igaz, a Puskás Akadémia csapatából azóta többen is megbetegedtek.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.