Feketén veszik az inzulint a betegek

Bolhapiacon veszi az inzulint több cukorbeteg, akiktől megvonták a korszerűbb gyógyszert. Egy 2012 tavasza óta életbe lépett rendelet szerint mostanáig azok, akiknek három hónapig 8-as érték fölé ment a vércukorszintjük, csak a korábbi szerhez juthattak hozzá.

2013. május 2., 21:38

A törvény szerint ugyanis ilyenkor feltételezhető volt, hogy a páciens nem a tőle elvárható gondossággal kezelte betegségét.

Egy neve elhallgatását kérő cukorbeteg azt mesélte, hogy ő egy bolhapiacon sétálva kérdezett meg egy árust, nincs-e eladó inzulinja. Nem kellett sok idő, és széles választékban kínálták az orvosságokat.

Miután több szervezet is hevesen tiltakozott, az egészségügyért felelős államtitkárság május elsejétől visszavonta a rendelkezést, írja a

Blikk.

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.