Fekete nap a közlekedésben – balesetek és torlódás az M0, M1, M5 és M7-es autópályákon

Több baleset is nehezíti a haladást hétfőn a magyar autópályákon. 

2022. szeptember 26., 10:30

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk: teljes terjedelmében égett egy távolsági autóbusz az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 121-es kilométernél, Kőröshegy térségében. A busz ötvenhat utasa időben le tudott szállni az égő járműről. A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Az oltás idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Baleset  miatt torlódik a forgalom az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán is , az örkényi és a lajosmizsei csomópontok közötti terelésben – közölte az Útinform hétfő reggel a honlapján. A torlódás több kilométeres, több mint fél óra az átjutási idő – írták.

Balesetek miatt torlódik a forgalom az M0-s autóút Megyeri híd felé vezető oldalán, Csömör térségében. Két ráfutásos baleset is történt. A sérült járművek a belső és a leállósávot foglalják el, mögöttük 5-6 kilométeres a torlódás – írták.

Torlódik a forgalom az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győr elkerülő szakaszánál baleset miatt. A balesetben személyautó ütközött a szalagkorlátnak, emiatt a belső sávot lezárták. A torlódás 3 kilométeres.

(Kiemelt képünk illusztráció: Torlódás az M0-ás autóút déli szakaszának felújítása miatt lezárt csepeli felhajtónál 2018. szeptember 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.