Fekete-Győr András: Orbánhoz hasonló vezetők menekültek már az éj leple alatt külföldre

A Momentum elnöke szerint valósággá válhat, amit még a szavazói sem hisznek el.

2021. június 14., 13:33

Szerző:

Újra megerősítette Fekete-Győr András, hogy ha sikerül leváltaniuk a kormányt, komolyan gondolja a "felcsúti pert" és súlyos elszámoltatások következnek - mondta egy a Népszavának adott interjúban a Momentum elnöke. Szerinte, ha sikerül leváltani a Fideszt, "repülővel menekülnek majd az ország közpénzen meghízott oligarchái." Mint mondta, "egy közeli példa: a leváltott oroszbarát ukrán elnök, Viktor Janukovics helikoptert, autót és repülőt is használt a Moszkvába meneküléséhez."

A Momentum elnöke reagált arra a felvetésre is, hogy a nagy elszámoltatás ötlete csak választási porhintés, hiszen elképzelhető, hogy végül vagy a tényleges politikai akarat, vagy a jogi lehetőség hiányozni fog a perek lefolytatásához.

"Amin az ellenzéki nyilvánosság szkeptikusan mosolyog, attól a korrupt fideszes nagyurak őszintén félnek. Hiszen sok mindent láttak már, és tudják, hogy mocskos a kezük. Nyomozókkal, az ügyészségen dolgozókkal is beszéltem arról, hogyan lehet megfogni ezeket az embereket. Gyűlnek a bizonyítékok. (...) 12 év hosszú idő, ezertonnányi papír, számla keletkezett. Hibáztak bőven ők is, egy független igazságszolgáltatás pedig mindent fel fog tárni."

Fekete-Győr szerint kormányváltás esetén sok elcsalt közbeszerzési szerződést fognak semmissé tenné, de olyan beruházásokat, amelyek már előrehaladott állapotban vannak, nem fognak leállítani. A Fudan Egyetemből és Paks 2-ből szerinte ugyanakkor biztosan nem lesz semmi. A pártelnök elmondása szerint az ellenzéki szavazók 83 százalékának fontos a korrupt elit elszámoltatása.

(Kiemelt kép: 168.hu / Dimény András)