Fekete-Győr András: Mindenki bojkottálja az Orbán-kormány népszavazását

A pártelnök szerint az Orbán-kormány megtalálta a módját, hogyan terelje el a figyelmet a Pegasus-ügyről és a Fudan Egyetemről.

2021. július 21., 13:16

Szerző:

Orbán Viktor kamunépszavazást jelentett be Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke szerint. A politikus Facebookon reagált a kormányfő szerdai bejelentésére. Szerinte a népszavazási kezdeményezéssel a Fidesz-KDNP csak el akarja terelni a figyelmet egy sor égetőbb problémáról: az egyre nagyobb visszhangot kapó Fudan Egyetem körüli botrányról, Pegasus-ügyről, az elszabadult inflációról és az ellopott autópályákról, ezért a párt mindenkit a népszavazás elleni bojkottra szólított fel. 

„Ezen a gyűlöletkeltő kamunépszavazáson semmiféle módon nem szabad részt venni, ezért a Momentum bojkottra szólít fel mindenkit! Mi továbbra is kiállunk a szexuális kisebbségek mellett, mindenkit biztatunk arra, hogy jöjjön ki az idei Pride-ra, az előválasztáson pedig szavazzon a Momentumra, mert mi garantáljuk, hogy 2022-től egy elfogadóbb Magyarországon éljünk” – írta a Momentum elnöke.

Posztjában azt kifejtette: a magyar kormánynak napról napra kínosabb, hogy lelepleződnek a kommunista módszereik, ezért a szerdai videóban az lett volna szerinte a legelfogadhatóbb, ha Orbán Viktor bejelenti a lemondását. Hozzátette azt is: „Ez a népszavazás a demokrácia megcsúfolása, semmi több mint öncélú gyűlöletkeltés: a hatalom magyart fordít magyar ellen, megbélyegez, megoszt, csak hogy elterelje a figyelmet a valódi problémákról és saját bűneiről.”

(Kiemelt kép: Fekete-Győr András politikus, a Momentum Mozgalom elnöke interjút ad 2021. június 17-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)