Így áll helyre fokozatosan a közlekedés a Keleti pályaudvaron

Egyes vonatok ideiglenesen hosszabb menetidővel közlekednek.

2021. december 16., 21:20

Szerző:

Fokozatosan áll helyre a közlekedés a Keleti pályaudvaron, ahol korábban műszaki probléma okozott fennakadásokat – tájékoztatta a Mávinform csütörtök este az MTI-t.

Korábban azt közölték, hogy a biztosítóberendezés meghibásodása miatt átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat a Keleti pályaudvar. Esti tájékoztatásuk szerint

korlátozottan, de már indít és fogad vonatokat a Keleti pályaudvar.

Mint írták: estére megjavították a biztosítóberendezést, így a pályaudvaron fokozatosan újraindul a vonatforgalom a Miskolc-Hatvan, a Békéscsaba-Szolnok-Újszász, a Hegyeshalom-Győr és a Kelebia-Kunszentmiklós vonalról. Csütörtök este és éjszaka több vonat még módosított menetrendben, másik (külső) budapesti állomásról indulhat és oda is érkezhet, továbbá hosszabb menetidővel közlekedik.

A Keleti pályaudvartól Kőbánya felsőn át Rákosig, illetve ellenkező irányba közlekedő vonatpótló buszok éjfélig szállítják az utasokat. A BKK korábban kijelölt járatain a vasúti jegyek és bérletek éjfélig érvényesek

– ismertették.

A menetrend szerinti közlekedés várhatóan pénteken a hajnali üzemkezdettől áll helyre az érintett vonalakon – közölte a Mávinform.

(Kiemelt kép: A 2020. április 2. Maszkot viselő utas a Keleti pályaudvaron. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)

 

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.