Fegyelmi eljárás indult a Donáth Anna-ügyben

Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát.

2023. december 1., 10:16

Szerző:

Nyirati egy közönség előtt rendezett beszélgetésen többek között azt mondta: „én Donáth Annára most nagyon haragszom, és nem én vagyok az egyetlen. A hétvégén Soproni Tamással találkoztam, és ő is azt mondta, hogy nem tér magához. Utána felhívta az Annát, hogy oké, most akkor mit mondjak a DK-soknak helyben? Hogy akkor most hogy várjam a segítségüket, hogy támogassanak? És én ugyanígy vagyok ezzel” – fogalmazott a bajai polgármester.

Donáth az elmúlt hetekben folyamatosan bírálta Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót. Egyebek mellett azt hangoztatta, hogy a DK a hazugság kultúráját képviseli, velük nem lehetséges a kormányváltás és többé nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal – emlékeztet a 24.hu.

„A DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében: elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csődközeli helyzetbe sodrásáért. Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat” – írta Donáth a Válasz Online-on megjelent publicisztikájában október végén. Hozzátette: a DK nem hajlandó vállalni a felelősséget az ellenzék katasztrofális 2022-es választási kudarcáért.

(Kiemelt kép: Donáth Anna az ellenzéki eredményváró helyszínén az országgyűlési választás napján a Műjégpályánál, 2022. április 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf)