Ezekre a megyékre adott ki vészjelzést az OMSZ köd miatt

A látótávolság jelentősen lecsökken a köd miatt.

2022. január 15., 10:33

Szerző:

Első fokú vészjelzést adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Magyarország keleti felére sűrű ködképződés miatt. A keleti országrészben, azaz hat megyében (Heves, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jásznagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében) kialakult sűrű köd több helyen napközben is megmaradhat, továbbá rétegfelhőzetté alakulhat át. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás is jöhet, illetve zúzmaraképződésre is kell számítani.

A köd miatt a látótávolság pár száz méterre csökken.

(Kiemelt kép: Köd Salgótarjánban 2022. január 2-án. Fotó: MTI / Komka Péter)

 

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.