1 év 11 hónap börtönt kapott a férfi, aki az évzáró közben kirámolt egy pesti gimnáziumot

2020. október 19., 10:38

Szerző:

Egy 46 éves férfi tavaly június 18-án délután egy XIII. kerületi gimnáziumba bement hogy onnan – az éppen zajló évzáró ünnepség alatt – értékes holmikat lopjon. A férfi kihasználva azt, hogy a középiskola épületében a tanévzáró ünnepség alatt az osztálytermeket őrizetlenül hagyták, készpénzt, mobiltelefonokat, bankkártyákat tulajdonított el.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfival mint többszörös és különös visszaesővel szemben 26 rendbeli besurranásos lopás vétsége miatt emelt vádat.A Pesti Központi Kerületi Bíróság a bűncselekmények elkövetését egyébként beismerő férfit bűnösnek mondta ki vád szerint és 1 év 11 hónap letöltendő börtönbüntetésre, továbbá 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság emellett 230 ezer forintos vagyonelkobzásra ítélte – tudatta az Ügyészség.

 

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.