EU-s pénzből építtethet szálláshelyet Hernádi Zsolt Mol-vezér is

2018. augusztus 6., 21:44

Szerző:

Nemrég derült ki, hogy a Fidesz-közeli vállalkozók szétnyerik magukat azon a vidékfejlesztési pályázaton, amelyen az Orbán- kormány 623 jelentkező között osztott ki brüsszeli milliárdokat falusi szálláshelyek építésére, most pedig a 24.hu ír arról, hogy Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a cége, a Gete Völgye Zrt. is EU-s forrásból  építhet szálláshelyet. A cég mér márciusban nyert 40 millió forintot 

„egyéb szálláshely” kialakítására

a Nagy-Gete hegy lábánál. A 40 millió forint a projekt teljes költségének a felét jelenti.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Gete Völgye korábban két pályázaton csaknem 190 millió forint támogatást nyert el az EU vidékfejlesztési programjában. Bár a céget 2013-ban alapították, csak 2015-ben kezdett el működni. Tavaly óta szépen fejlődik is, amíg ugyanis 2015-ös és a 2016-os beszámolója szerint körülbelül egymillió forintos nyereséget tudott elérni,  2017-ben már 18 millió forintos nyereséget tudhattott magáénak 130 millió forintos bevétel mellett.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.