Eseménytelen az időjárás, marad a sűrű köd

Borult, párás időjárással folytatódik a hétvége az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárásjelentése szerint.

2022. október 29., 16:53

Szerző:

Európa nagy részének időjárását egy napok óta kiépült anticiklon határozza meg, egyedül Nyugat-Európában teszik ciklonok és hullámzó frontjaik változatossá az időt. Ez a frontzóna a skandináv területektől egészen Afrika északnyugati területéig húzódik. A front mentén több helyen fordult elő eső, zápor. Az anticiklon által uralt területeken mindeközben nyugodt, eseménytelen idő a jellemző, több helyen sűrű, tartós ködről érkezik jelentés. A Kárpát-medencét is egy nagykiterjedésű ködtenger, rétegfelhőzet uralja. Napsütés csak a magasabban fekvő területeinken fordul elő. Az elkövetkezőkben sem várható lényeges változás, a magasnyomás hatására folytatódik a borult, párás idő.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Az ország nagy részén tartósan szombaton és vasárnap is borult, párás idő várható, a látási viszonyok a délelőtti órákban csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet esetleges felszakadozása és ezáltal némi napsütés legnagyobb eséllyel a Dunántúlon valószínű. Legfeljebb szitálás alakulhat ki. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 12 fok között várható, de néhol alacsonyabb értékeket is mérhetünk. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 11 és 15 fok között alakul, de ahol átmenetileg kisüt a nap, ott ennél pár fokkal melegebb lesz.

(Kiemelt képünk: Komp halad Dunakesziről Horány felé a ködös Dunán 2021. december 8-án. MTI/Mohai Balázs)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).