Válság ide vagy oda Európa legnagyobb tűzijátékával ünnepeljük augusztus 20-át

Megtartotta első ülését az augusztus 20-ai Szent István napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs csütörtökön Budapesten.

2022. július 7., 13:27

Szerző:

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a testület vezetője az ülés után elmondta, az elmúlt években nemcsak az állami ünnepek, hanem a magyarországi világrendezvények is bebizonyították: olyan rutinos, felkészült szervezői tudás áll rendelkezésre, amely garantálja, hogy mindenki zavartalanul és biztonságban ünnepelhesse Magyarország születésnapját.

Azt mondta: az előkészületek rendben zajlanak. Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18-21. között mintegy 20 programhelyszínen több száz programelemmel várják. Köztük – mint fogalmazott – 

„Európa legnagyobb tűzijátékával”, amelyet 4,3 kilométer hosszan lőnek majd fel a Margit híd és a Petőfi híd között.mellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz

– emelte ki Kovács Zoltán.

(Budapest, 2022. július 7. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (szemben, k), mellette Fekete Rajmund kabinetfőnök (j) és Wolf Diana, Moonlight Event Kft. vezetője (b) az augusztus 20-ai Szent István napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs első ülésén a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2022. július 7-én.)