Erre az összefogásra nem számított, velük indul közösen Szanyi Tibor pártja

Kádár János neve kötelez. 

2022. január 27., 18:29

Szerző:

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) és a Magyar Munkáspárt nemrég megállapodott abban, hogy közös listán, közös egyéni jelöltekkel vágnak neki a tavaszi országgyűlési választásoknak – értesült a Blikk.

A lap információi szerint a két párt tagságán belül már híre ment a szövetségnek, várhatóan a napokban hivatalosan is bejelentik a megállapodást. Szanyi Tibor a Blikk megkeresésére sejtelmesen csak annyit válaszolt: „Amit ma megtehetnél, azt legfeljebb csak holnapra halaszd!"

A két párt között számos hasonlóság van, a legfeltűnőbb talán a Kádár-nosztalgia: Thürmer Gyula az elmúlt évtizedekben kitartóan gondozta és védte az egykori főtitkár emlékét, Szanyi Tibor pártja pedig a „Kádár János Terv” nevet adta a programjuknak. Az világos tehát, hogy komoly ideológiai különbségek nem gátolják a koalíciót, az azonban még tartogathat meglepetéseket, hogy kik kerülnek fel a közös listára, illetve az egyéni választókerületeket miként osztják fel egymás között. És persze az is kérdés, hogy egyáltalán el tudnak-e majd indulni, hiszen a választási törvény módosítása jócskán megnehezítette az országos listaállítást – írja a lap. 

(Kiemelt képünk: Merész Márton/168)