Érdekes szépségversenyt hirdetett meg a Momentum

Nem űrtudomány, könnyű megoldani.

2021. december 18., 09:18

Szerző:

„A héten megválasztásra került "Miss The Bus", vagyis a buszt lekésők szépe!” – tudatta Pleva Dániel közösségi oldalán.

A társkereső hirdetésnek álcázott kampányolás után itt a buszt lekésők szépségversenye, a "MISS THE BUS". 
 

„Az viszont nem olyan vicces, hogy a falvaink közösségi közlekedése mennyire csapnivaló, ritka, szervezetlen és nincs összehangolva. Emberek ezreinek jelent gondot a munkába, iskolába, orvoshoz járás, gyakran sokkal előbb el kell indulni, mint ténylegesen szükséges lenne, mert a következő járat csak órákkal később indul” – magyarázta a kezdeményezés okait a Momentum Mozgalom Körmendi Helyi Szervezetének alapító elnöke.

 

A politikus szerint ha szeretnénk elkerülni falvaink elnéptelenedését, akkor biztosítanunk kell az itt élőknek is a normális tömegközlekedési lehetőségeket.

„A buszok ne bolyongjanak üresen, a menetidő ne legyen hosszú, a menetrend illeszkedjen a munkaidőhöz és a tanórákhoz, és a csatlakozások illeszkedjenek egymáshoz! Kis falvakban a vasúti, illetve a fő autóbuszvonalak menetrendjéhez igazított, igény szerinti kisbuszos közlekedés bevezetése szükséges, mert ezáltal biztosítható a kellő járatsűrűség és a gazdaságosság egyben!" 

– írta Pleva.

Mint fogalmazott, „nem űrtudomány, csak jóakarat és szakértelem kérdése” az, hogy „a buszok ne bolyongjanak üresen, a menetidő ne legyen hosszú, a menetrend illeszkedjen a munkaidőhöz és a tanórákhoz, és a csatlakozások illeszkedjenek egymáshoz.”

„Éppen ezért, Bana Tibor, a körzet közös ellenzéki képviselőjelöltje is foglalkozik a témával, mivel úgy tűnik, a jelen vezetéssel csak falakba ütközünk” – tette hozzá Pleva.

 

 

(Kiemelt kép forrása: Pleva Dániel Facebook-oldala) 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.