102 millió forintot osztott szét a civilek között az Emberség Erejével Alapítvány, amelyet a Fidesz el akart üldözni Pécsről

2019. december 7., 15:26

Szerző:

Az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) közleménye szerint az Erősödő Civil Közösségek támogatási programjának 2020-as, azaz harmadik körében 64 civil közösség és szervezet kapott támogatást, melynek összege közel 101,75 millió forint – írta a Pécsi Stop.

A pályázatok közül 38 az Erősítő, 26 pedig az Indító kategóriában nyert el támogatást, a közlemény szerint a pályázók 19 százaléka informális csoportként adta be pályázatát. A támogatási összeg 50 százaléka baranyai, 22 százalék somogyi, 15 százalék tolnai, 13 százaléka pedig több megyében oszlik el. 

Fotó: Az Emberség Erejével Alapítvány Facebook-oldala

Az EEA közlése szerint a beadási határidőig 209 érvényes pályázatot kaptak a három megyéből, a támogatási igény pedig több mint négyszerese volt az ECK program éves keretének.

A támogatottak listáját ide kattintva nézhetik meg.

Az Emberség Erejével Alapítvány ellen még a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat hozott egy kirekesztő határozatot, ez ellen az alapítvány perelt, és nyert is ugyan, de mégis továbbfolytatták a pert, mert Hoppál Péter és Páva Zsolt ellen a bíróság nem ítélt. Az októberi önkormányzati választás után ellenzéki többséggel felálló új városvezetés egyik legelső intézkedése volt ezt visszavonni – idézi fel a portál.