Összeomlott a magyar határvédelem – véli Ásotthalom polgármestere

Papp Renáta szerint már a határkerítés sem tölti be védelmi szerepét. A polgármester szerint mára nemzetközi sétálóutca lett a dűlőutakból.

2023. szeptember 27., 18:08

Szerző:

Ásotthalom polgármestere a közösségi oldalán ír arról, hogy 50–60 fős csoportokban mozognak az illegális bevándorlók – szúrta ki a szegeder.hu. Hozzátette: egy éjszaka alatt több tucatnyi csempészjármű fordul meg a településen, eközben kedden csak az ásotthalmi polgárőrség 157 főt tartóztatott fel.

Arról is ír, hogy a határ túloldalán folyamatos lövöldözés hallatszik, ami az ásotthalmi emberekben már félelmet szül. „Kijelentjük, a határvédelem – az itt teljesítő egységek jelenléte mellett, de – összeomlott”” – fogalmazta meg Papp Renáta.

Mindezt egy, a bejegyzéséhez csatolt videóval is igazolni igyekezett.

Papp Renáta szerint a határkerítés már nem ölti be az eredetileg tervezett szerepet – nyilatkozta a Délmagyarországnak. Mint fogalmazott „az élőerő hiánya miatt” a kerítést már olyan sűrűn támadják, hogy egy-egy meggyengült részen akár félszázan is átjutnak.

Augusztus óta romlik a helyzet, korábban csak a tanyavilág, az erdő és a dűlőutak voltak érintettek, de már belterületen is rendszeresek a rendőri akciók. A héten kétszer fogtak fényes nappal, a főutcán csempészautót, ami kockázatot jelent, hiszen legtöbbször ezekkel menekülnek – sorolta a tapasztaltakat.

Papp Renáta korábban Ásotthalom alpolgármestere volt, egy éve polgármester. Függetlenként, a Mi Hazánk támogatásával indult, miután elődje, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett.

(Kiemelt kép: Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere. Forrás: Papp Renáta FB-oldal)