Elutasította az ügyészség a csalással gyanúsított fideszes Simonka György panaszát, de ő ettől még mindent megszavazott az Országgyűlésben

2018. december 13., 14:27

Szerző:

Szorul a hurok a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, Simonka György körül, akit egyebek közt 1,4 milliárd forint értékű, európai uniós támogatásokat is érintő csalássorozattal gyanúsítottak meg. A poltikust már ki is hallgatták az ügyben, de még volt egy lehetősége, panasszal élt az ügyészségen a gyanúsítás ellen. Nem biztos, hogy a panasza sikerét akarta előmozdítani, de tény, hogy döntésükkel hiába függesztették fel saját párttársai a mentelmi jogát, Simonka fegyelmezetten részt vett a szerdai, egyébként botrányos és házszabályellenes parlamenti szavazásokon, így igent nyomott a rabszolgatörvényre is.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Ennek ellenére nem menekült meg az eljárástól. Az MSZP-s Harangozó Tamás írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a vádhatóság december 5-én elutasította Simonka György panaszát, a nyomozás pedig továbbra is folyamatban van. Annak részleteiről azonban Polt nem kívánt beszámolni.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.