Eltünteti a kormány az embercsempészek autóit a kerítés mellől

A csütörtöktől hatályos rendelet a veszélyhelyzetre hivatkozva elszállíttatja a déli határról az embercsempészek autóit, ahol egymás nyomában sorakoznak az elhagyott roncsok. 

2023. november 16., 09:49

Szerző:

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendelet a veszélyhelyzetre hivatkozva írja felül a közterület-felügyeletről szóló törvényt. A rendelet szerint a határmenti települések esetében az el nem kerített magánterület közterületnek számít, így elszállíttatja a kormány az embercsempészek autóit a határról ezeken a településeken: Ásotthalom, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Balástya, Bordány, Csikéria, Domaszék, Forráskút, Gara, Hercegszántó, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kübekháza, Kunbaja, Madaras, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szeged, Tiszasziget, Tompa, Újszentiván, Üllés, Zákányszék és Zsombó. E települések – írja a 24.hu.

A M1 Híradója szerint az embercsempészek sokszor lopott kocsikkal szöktetik az illegális bevándorlókat és az autókat pedig hátra hagyják, így megjelentek az illegális autóbontók is. 

Az Ásotthalmi Hírmondón a napokban jelent meg egy poszt arról, hogy az „ásotthalmi határátkelőhelynél a hosszú ideje tartó, elviselhetetlen migrációs helyzet miatt, mert az utóbbi időben már elfogyott a türelmünk. Elegünk van az illegális határsértőkből, a bűnbandákból, az autóroncsokból.” 

A járművön elhelyezett értesítés után négy nappal a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal elviteti a járművet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)