Karácsony: Arra szövetkeztünk, hogy tégláról téglára építsük újra a jogállamot szeretett hazánkban

Megkezdődött az ellenzéki nagygyűlés a Műegyetem Rakparton.

2022. március 15., 16:19

Szerző:

Az ellenzék nagygyűlésén Iványi Gábor beszélt először. 

Idefelé jövet hallottam a rádióban azt, hogy a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnök vonatra ülnek, és elmennek meglátogatni Volodomir Zelenszkij nagyszerű hős elnököt és az ukrán népet. Van egy hely még mellettük, fel is kínálták, hogy valaki még velük utazhat, de Orbán Viktornak most más dolga volt, kezdte beszédét Iványi Gábor.

Úgy folytatta: mindenki a maga területéről vesz példákat, ezért azt gondolta, egy-két bibliai történetet átírnak. Káin családvédelmi akcióterv keretében kezdeményezett találkozót Ábellel, vagy Góliát az ősi föld egyesítésének érdekében kérte, hogy ne küldjenek csapatokat, és azt gondolta, Dávidnak lövése sincs, mi történik ezen a mezőn.

Komolyra fordítva a szót, van ott egy hely még, április 3-a után nem marad üresen ez a hely. Márki-Zay Péternek oda vezet majd az útja, adja az isten, hogy így legyen

– mondta.

(Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Külön szeretettel köszöntötte az orosz és az ukrán résztvevőket, szeretettel gondol a pedagógusokra is.

A mostani március 15-én a piros-fehér-zöld kokárda mellé a kabátomra kerültek a magyar demokratikus összefogás és az ukrán zászló közös színei is a pedagógusszalag mellé. Ma ismét megértjük, hogy nincs magyar szabadság világszabadság nélkül. 1848 forradalmi ifjait és 1956 pesti srácait ma kijevi srácoknak és harkovi forradalmi ifjaknak nevezzük

– fogalmazott.

Ezt viszont szerinte nem mindenki érzi át, Orbán évek óta részt vesz az orosz agitációban.

Most, hogy megindult a támadás, gatyás békegalambbá változott át, úgy folytatja az árulást. Március ünnepén Magyarország kormányfője fogadkozik, hogy mi nem fogjuk megsegíteni a szomszéd nemzet harcát a függetlenségéért és a szabadságáért. Ez szégyen, barátaim. A magyar kormány nem állítja le az orosz kormánnyal kötött paktumokat sem

– sorolta.

Donáth Anna, a Momentum elnöke úgy kezdte beszédét, ha 1849-ben Bayer Zsolt és társai számoltak volna be a szabadságharcról, az úgy szólt volna: Petőfi, Kossuth és Széchenyi szándékosan provokálták ki az orosz birodalom beavatkozását, akiknek béketeremtő céllal be kellett vonulniuk. Ilyen szellemben számolt be ugyanis Donáth szerint az ukrajnai háborúról a fideszes propaganda.

Oroszország agressziója helyett Ukrajna provokációjáról, jogos orosz önvédelemről beszélnek. Putyin ezt a háborút nemcsak fegyverekkel, hanem hazugságokkal vívja, amiben a fideszes propaganda kiszolgálja. Ez valóság-, szabadság- és Európa-ellenes

– jelentette ki.

(Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Ezután Karácsony Gergely következett. Azt mondta: arra szövetkeztünk, hogy tégláról téglára építsük újra a jogállamot szeretett hazánkban. A mi harmadik pontunk úgy szól: követeljük a magyarok valós képviseletét biztosító országgyűlést és a jogállam helyreállítását!

A főpolgármester szerint a kormány az önkormányzatokat ellenségként kezeli, Budapesten ezt pontosan tudják, de szerte az országban máshol is hasonló a helyzet.

Itt vagyunk, barátaim, és kiállunk magunkért. Kimondjuk azt: arra szövetkezünk, hogy tégláról téglára építsük újra a jogállamot szeretett hazánkban. Ez az újraépítés nem kezdődhet mással, mint azzal, hogy leszámolunk azzal a rendszerrel, ami a hatalomból pénzt csinál és a pénzből még több hatalmat. Elzárjuk a pénzcsapot, és lesújtunk a kezekre

– fogalmazott Karácsony, hozzátéve, így végre a hatalom embereit felváltja az emberek hatalma.

 

Az ellenzék negyedik pontjával folytatta, amely a következő: törvény előtti egyenlőséget nemi, vallási megkülönböztetés nélkül.

Olyan országra van szükség, ahol a NAV-ot nem Iványi Gáborra küldik, hanem a Karmelita kolostorba, ahol mindenki azt szeret, akit akar, fogalmaz a főpolgármester. A gyerekeket szerinte a Fidesztől kell megvédeni.

Mindannyiunknak szüksége van egy békés, szabad és igazságos Magyarországra. De az elkövetkező három hétben Magyarországnak van szüksége mindannyiunkra. Magyarországnak változásra van szüksége. Találjuk meg egymást, találjunk egymásra

– zárta a beszédét Karácsony.

Befogod a pofádat és eltakarodsz a büdös francba, ameddig teheted. Világos, te becstelen, kisstílű gazember?

Ezzel az idézettel indította a beszédét Jakab Péter, vagyis Bayer Zsoltot idézte, aki a napokban küldött neki üzenetet.  A Jobbik elnöke szerint ez lehetne vadnyugat, de nem, mert ott szemtől szemben rendezik egymással a vitákat.

A fideszesek nem ilyenek, gyáván elmenekülnek és bevonulnak a budai vár falai mögé vagy Putyin asztala alá. Ami itt zajlik, az nem más, mint a vadkelet. Gengszterek vannak hatalmon, ők hoznak törvényeket, ők döntenek életről és halálról. Április 3-án vesszenek a gengszterek, vesszen a maffiakormány, vesszen a köpcös

– fogalmazott Jakab.

 

 

Szerinte az ország mindig akkor fejlődött, amikor olyanok vezették, akik képesek voltak áldozni érte.

Gróf Széchenyi István a saját pénzét áldozta az ország fejlődéséért. Mészáros Lőrinc a ti jövedelmeteket áldozza fel a saját gyarapodásáért. A 48-asoknak Széchenyi jutott, nekünk Lölő, nekik a legnagyobb magyar jutott, nekünk a legbutább, vagy ahogy ő mondaná, a „legbátorabb”

– mondta.

A Jobbik elnöke szerint méltónak kell lenni a 48-asok örökségéhez.

Nincs még négy éve az országnak, hogy túléljük ezeket a gazembereket, április 3-án győznünk kell. 48-ban győztek a 48-asok, április 3-án győzzenek a 22-esek. Felnőttünk a feladathoz. A Fidesz ereje a gyűlölet, a mi erőnk az egység. Ma a nemzet fővárosából egységbe hívok minden tisztességes magyar embert a békéért, a szabadságért, Magyarországért

– zárta a beszédét.

(Kiemelt kép: Összellenzéki naggyűlés a a Műegyetem rakparton. Budapest 2022. március 15. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.