Elhunyt Valenta László

Elhunyt Valenta László nyugalmazott rendőrtábornok, Pintér Sándor egykori kabinetfőnöke.

2022. december 27., 18:55

Szerző:

Hétfőn, családja körében elhunyt Valenta László nyugalmazott rendőrtábornok - tudta meg a HVG.

Valenta László Pintér Sándor bizalmi köréhez tartozott. Amikor 1996-ban az akkori belügyminiszter, Kuncze Gábor menesztette a rendőri vezetést, akkor Pintér Sándor országos főkapitány mellett az akkor az ORFK gazdasági és informatikai igazgatójaként tevékenykedő Valentának is távoznia kellett.

A második Orbán-kormány ideje alatt, a vörösiszap-katasztrófa után Bakondi György kormánybiztos felügyelete alá rendelt Mal Zrt.-nél Valenta lett Bakondi ellenőrzésért felelős helyettese. 2014-ben pedig lett a Személy Vagyonvédelmi és Magán­nyomozói Szakmai Kamara elnöke.

(Kiemellt képünk: Valenta László MTI Fotó: Ujvári Sándor)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.