Elfelejtett megállni egy vonat a füzesabonyi állomáson, ezért a nyílt pályán tette le az utasokat

A MÁV a füzesabonyi ügyben vizsgálatot indított.

2022. szeptember 1., 17:37

Szerző:

Csaknem másfél órás késéssel indult el egy vonat a mozdony meghibásodása miatt Nyékládházáról, amivel az rtl.hu-nak beszámoló olvasó Füzesabonyig szeretett volna eljutni. A vonat viszont nem állt meg Füzesabonynál, hanem csak lelassított.

A portálnak arról számoltak be, hogy emiatt meghúzták a vészféket, ugyanis többen is le akartak volna szállni a megállóban. A vonat viszont csak egy kilométerrel arrébb állt meg a nyílt pályán. A kalauz ekkor arra bíztatta a leszállni vágyó utasokat, hogy most tegyék meg, ugyanis a vonat hamarosan továbbindul.

Az esetről videófelvételt is készítettek:

Vizsgálatot indít a MÁV

A MÁV közlése szerint a szerda délután járműhiba miatt a Füzesabonyba tartó 5135-ös számú személyvonat nem közlekedett. Ez volt az a vonat, amivel a portál olvasója is utazott volna. A MÁV szerint a Miskolcról Füzesabonyba utazók gyorsabb eljutása érdekében a forgalomirányítás a következő, Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity füzesabonyi megállításáról rendelkezett. A vonat azonban nem lassított az állomáson, ezért az utasok meghúzták a vészféket. A szerelvény még Füzesabony állomás területén, de a peronoktól már kb. 300 méterre állt meg.

A MÁV arról tájékoztatta az rtl.hu-t, hogy az utasok a vonatkísérő személyzet többszöri, nyomatékos kérése ellenére, saját felelősségre elkezdtek leszállni a vonatról. Végül a jegyvizsgálók a nagyjából 30 érintett utast biztonságosan visszakísérték a peronhoz. Arra a kérdésre, hogy miért nem állt meg a vonat Füzesabonyban, nem válaszoltak, csak elárultá, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.