Magyar orvosok mentették meg egy Budapesten kómába esett brit férfi életét

2020. február 2., 19:47

Szerző:

Egy 23 éves brit férfi nyolc napig kómában volt Budapesten egy ritka agyvérzés után, életét pedig végül magyar orvosok mentették meg - szúrta ki az Index a Daily Mail cikkét.

A londoni Leyth Hampshire októberben üzleti találkozón volt Budapesten, amikor agyvérzést kapott. Semmire sem emlékszik, de azt tudja, hogy végül a mentők vitték be egy magyar kórházba, és ekkor már alig lélegzett. Kiderült, hogy az erdeteileg asztmarohamnak diagnosztizált baj valójában egy olyan súlyos agyvérzés, amit a betegek az esetek nyolcvan százalékában nem élnek túl.

A férfi kómába került, majd amikor több mint egy hét múlva felébredt, észlelte, hogy az ágyához kötözték, mert az agyában három implantátum is volt, és az orvosok attól féltek, hogy amikor felébred, idegességében kitépi azokat a fejéből.

Hampshire-t a kóma alatt négyszer is megműtötték, és végül egy világszinten is kiválónak számító magyar idegsebész mentette meg az életét.

A férfinek szerencséje volt, hogy vonattal utazott Budapestre, mert ha repülővel jött volna, a légnyomás miatt azonnal életét vesztette volna az agyvérzéskor.