Elesett a biciklivel, meg is bírságolták - most kiderüt, miért

Kiderült, miért büntették meg azt a kerékpárost, aki véletlenül elesett a kerékpárjával a Bajcsy-Zsilinszky úton.

2021. május 20., 13:14

Szerző:

A kreszvaltozas.hu, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos honlapja megírta, miért születhetett elsőre szokatlan végeredménye az önhibás balesetnek, amelynél az eleső kerékpároson kívül senki nem sérült meg, és kár sem keletkezett.

A furcsa ügy előzménye, hogy a fiatalember a Belvárosban elesett a biciklijével és megsérült. Azonnal segítettek neki, és a sérülés miatt mentőt is hívtak a kerékpároshoz. Ugyanis személyi sérüléses közlekedési baleset esetén értesíteni kell a rendőrséget is, amit itt a mentőszolgálat tett meg.

A rendőrök kiérkeztek a helyszínre és kivizsgálták az esetet, amelynek az eredménye az volt, hogy a biciklis nem az elvárható óvatossággal haladt, ennek az eredménye volt az esése és a sérülése. A kreszvaltozas.hu cikke szerint a járművezetőknek úgy kell közlekedniük – egyszerűen fogalmazva –, hogy se mást, se magukat ne veszélyeztessék.

Az indoklás további része szerint, ha hasonló eset történik egy autóssal, aki szintén egymaga halad és személyi sérüléssel járó balesetet szenved, amelyben a baleset oka megállapítható, és az szabálysértő, akkor az autóst vagy motorost szintén az eset súlyának megfelelően büntetik.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi | Róka László)

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.