Vascsöves purparlé kerekedett a traktoreladásból

A vevő át akarta tőle venni a traktor törzskönyvét, de nem tudta odaadni, ezért szóváltásba keveredtek.

2022. november 28., 11:28

Szerző:

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádirata szerint egy jakabszállási férfi, aki az ügy vádlottja, aki 2021. áprilisában eladott egy traktort. A vételár átvételekor nem tudta átadni a sértettnek a traktor törzskönyvét. A sértett a vételár átadását követően pár nappal megjelent a vádlott tanyáján, hogy átvegye a törzskönyvet, ám a vádlott továbbra sem tudta átadni az okiratot, ezért szóváltás alakult közöttük a tanya bejárata előtt – írja az Ügyészség.

A vita során a vádlott egy vascsővel többször ráütött az álló gépkocsira, amelynek volánjánál a vevő ült – tájékoztatott hétfői sajtóközleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az ütések következtében az első szélvédő és a bal első ajtó üvege is betört. A vádlott összesen 255 ezer forint kárt okozott. A kitört üvegszilánkok a sértett fülét is megsebesítették, a férfi a 8 napon belül gyógyuló felületes vágott sérülések miatt azonban nem kérte a támadója megbüntetését.

Az ügyészség a rongálás vétsége miatt benyújtott vádiratában büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban indítványozta a férfi felelősségre vonását. A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyalás mellőzősével meghozott büntetővégzésében a vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kötelezte a sértett járművében okozott kár megtérítésére.

(Kiemelt képünk illusztráció: Az Agrárgazdaság Kft. 50 hektáros területén még a fagy beálltáig szeretnék befejezni a váltvaforgató ekével végzett 33 centiméter mélységű szántást, hogy a területre tavasszal hibridkukoricát vethessenek. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében