Eldőlt, kiket indít Vona Gábor pártja az EP-választáson

A nemrég szárnyat bontó a Második Reformkor (2RK) nagy bejelentést tett. 

2023. október 11., 13:35

Szerző:

Vona Gábor elnök és Pekárné Farkas Emese alelnök lesz a Második Reformkor (2RK) európai parlamenti listáján az első két jelölt – derül ki az Index.hu tudósításából.

A szerdai sajtótájékoztatón Vona Gábor elmondta, hogy ha mandátumot szereznek a választáson, akkor azt nem veszi át, az országos kampányt fogja vezetni, de Pekárné Farkas Emese kapja majd meg a képviselői helyet. A párt többi jelöltjét később jelentik be.

Vona Gábor kiemelte, hogy 2024-től mindenképpen egy új Európa alapjait kell majd lerakni, de van belpolitikai jelentősége is a választásnak: 2024 korszakváltás lesz, le fog tisztulni a magyar politikai tabló is, kiderül majd, melyek azok az erők, amelyek folytathatják a munkát. A 2RK számára az a választás tétje, hogy lehet-e alternatívát felvázolni a NER-rel szemben.

A pártelnök továbbá hozzátette, hogy elindult a párt országjárása, minden héten két megyeszékhelyet keresnek fel, legközelebb Tatabányát és Kecskemétet. Megalakult a párt Szintézis nevű ifjúsági mozgalma is – olvasható a tudósításban.

(Kiemelt kép: Vona Gábor Facebook-oldala)