Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban

Nem ijedtek meg az árnyékuktól.

2023. február 2., 15:49

Szerző:

A Szegedi Vadasparkban hagyománnyá vált február 2-i medveles alkalmából a gondozók lekváros kenyeret, gyümölcsöket és halat készítettek ki Micinek és Ursulának, a náluk lakó két barnamedvének – írta az MTI. A gyümölcsökből a TÉL feliratot rakták ki.

Reggel kicsit aggódtak a gondozók, ugyanis a medvék a medveház sarkába bevackolva az igazak álmát aludták, és nem úgy tűnt, mintha előbújnának. Délelőtt azonban mégiscsak kimásztak a kifutóba, és nem ijedtek meg az árnyékuktól, sőt, jóízűen lakmároztak a halból és a gyümölcsökből – vagyis megették a telet.

Az eseményről a Szegedi Vadaspark élőben közvetített a Facebookon:

(Kiemelt képünk: Mici és Ursula, a Szegedi Vadasparkban lakó két barnamedve megeszik a telet. Fotó: Szegedi Vadaspark Facebook)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.