Éhbérért dolgoztatott pakisztáni szakácsokat egy budapesti étteremtulajdonos

Az étteremtulajdonos elvette szakácsai iratait, napi 14-18 órát dolgoztatta őket, a megbeszélt bérnek pedig csak töredékét fizette ki.

2021. február 28., 17:02

Szerző:

Egy pakisztáni étteremtulajdonos Magyarországra csalta, majd a fővárosban éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A 2019-ben Budapestre érkezett két férfit a csepeli háza pincéjében szállásolta el a munkaadójuk – áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében. A pakisztáni nő elvette szakácsai iratait, napi 14-18 órát dolgoztatta őket, a megbeszélt bérnek pedig csak töredékét fizette ki. A szakácsokat a nő többek között azzal félemlítette meg, hogy ha a hatóságokhoz fordulnak, lopással vádolja meg és börtönbe juttatja őket, illetve vissza fogja vonatni a vízumukat, és kitoloncolásuk után tönkreteszi Pakisztánban élő családjaik életét is.

A XXI. kerületi rendőrök egy másik eljárással kapcsolatban szereztek tudomást a szakácsok életkörülményeiről, és nyomozást indítottak az étteremtulajdonos ellen. A nyomozók 2020. június 16-án gyanúsították meg a pakisztáni nőt.

A csepeli rendőrök az emberkereskedelem miatt folytatott eljárást befejezték, a több mint ezer oldal nyomozati anyagot a napokban megküldik az ügyészségre – olvasható a rendőrség közleményében.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

 

2021. április 19., 19:59

Háromszáz millió forint kormányzati támogatást kap a Diósgyőri VTK. A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére.