Egyre több nagycsaládos és nyugdíjas áll sorba a budapesti ételosztásokon

2019. április 29., 09:23

Szerző:

Budapesten vasárnap több százan álltak sorba egy tál meleg ételért és tartós élelmiszercsomagért a Népligetnél, a Krisna-hívők sátrainál – írja a honlapján az ATV. – Tavaszi szünet után nagy terhet jelent a családoknak, egy ilyen ünnepi hétvége, amikor hónap végére már teljesen kifogynak a tartalékaik. Kiürülnek a zsebek, a pénztárcák" – nyilatkozta Szilaj Péterné, a Magyaroszági Krisna-tudatú Hívők Közösségének szóvivője az televízió híradójának.

A tegnapi menü lencsefőzelék volt, amihez kenyér és tea is járt. A desszert pedig darapuding volt. Emellett egy tartós élelmiszerekből álló csomagot is összeállítottak.

Fotó: atv.hu

Igyekeztek úgy összeválogatni a termékeket, hogy a nagycsaládosoknak is tudjanak egy kicsit segíteni. Olyan élelmiszereket válogattak, amelyeket a háztartásban fel tudnak használni, a csomagban volt vaj, cukor, étolaj, és liszt is – derült ki a helyszíni beszámolóból. 

A tapasztalat szerint egyre több az olyan nyugdíjas is, akik az élelmiszeren próbálnak spórolni.

A Krisna-hívők csak tegnap 800 adag étet és segélycsomagot osztottak ki.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.