Egyedül vág neki az EP-választásnak a Jobbik

A többi párttól külön indul az európai parlamenti választáson a Jobbik.

2022. július 6., 12:19

Szerző:

Az Indexnek adott interjújában árulta el a Jobbik frissen megválasztott elnöke, hogy a többi párttól külön indulnak a két év múlva esedékes EP-választáson.

Gyöngyösi Márton elmagyarázta, hogy „az EP-választáson egy konkrét ügyben kell felvázolni az elképzelésünket”, és mivel ebben jelentős különbségek vannak a pártok között, ezért önállóan kell indulniuk, hiszen „nehéz lenne összefésülni egy közös listára az egymást kizáró gondolatokat”.

A tervek szerint 2024-ben egy napon tarthatják az önkormányzati és az EP-választást. Az ellenzéki pártok érdeke azt kívánná, hogy az önkormányzatin összefogjanak vagy legalábbi szorosan együttműködjenek, viszont az EP-választáson a legtöbb párt külön szeretné megmérettetni magát, így feltehetően nehéz lesz összehangolni a két kampányt.

Gyöngyösi erről elmondta: „Nehéz lesz, még nincs világos kép a fejemben, hogyan lehet a kettőt összehangolni, két teljesen eltérő kampánnyal készülni.”

(Kiemelt kép: Gyöngyösi Márton Facebook-oldala)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.