Egy német viccoldal álhírét mutatta be halálos komolysággal az állami hírcsatorna híradója

2018. május 20., 21:18

Szerző:

A 444.hu szúrta ki, hogy az M1 nevű, a törvény szerint közszolgálati tévének számító csatornán 17 órakor lement egy pár perces riport arról, hogy verekedés volt két drezdai befogadóállomáson. A migránsokkal való nagy riogatásba, pontosabban Németország teljes pokolként történő bemutatásába azonban némi baki csúszott, hiszen sikerült belevenniük a riportba egy német vicclap álhírét.

Sikerült komolyan venni, de legalábbis akként eladni a német vicclap álhírét

A portál felhívta ugyanis a figyelmet: a bevallottan szatirikus álhíreket gyártó Noktara cikke arról szól, Essen (ami németül azt is jelenti, hogy „enni”) a ramadán miatt átnevezi magát Fastenre (ami böjtöt is jelent). Erről beszéltek az M1 riportjában, miután megemlítették, hogy „a német befogadóállomáson egyébként tekintettel vannak a muszlimok vallási szokásaira, ramadán idején például éjszaka kétszer is kapnak ételt”.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.