Egy méterrel megemelik a déli határkerítés magasságát

Egy határ egy szakaszán pedig új kerítést építenek. 

2022. július 16., 13:44

Szerző:

Megerősíti a meglévő határkerítést, illetve új szakaszon állít fel biztonsági határzárat a kormányt. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a magyar–szerb határon lévő kerítés magasságát 1 méterrel megnövelik, a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén a Hóduna határszakaszon pedig kerítést építenek – szúrta ki a 444.hu.

Erre pedig 19,5 milliárd forintot szán a kormány.

(Kiemelt kép: Mórahalom, 2016. február 22. Magyar rendőr és katona járőrözik a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.