Egy Fudan Egyetem elleni tüntetés lehet az első járvány utáni demonstráció

A szervezők az eseményre meghívták az ellenzéki pártokat és a civil szervezeteket is.

2021. május 23., 19:10

Szerző:

Június 5-re hirdetett tüntetést a Hősök terére a Diákvárosért, a Fidesz ellen Jámbor András, a Szikra Mozgalom képviselőjelöltje – szúrta ki a 24.hu.

Jámbor, a Mérce korábbi főszerkesztője, az ellenzéki előválasztás egyik indulója a budapesti 6. választókerületben.

A szervezők az eseményre meghívták az ellenzéki pártokat és a civil szervezeteket is, hogy közösen és sokan fejezhessék ki együtt a véleményüket a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának létrehozásával kapcsolatban.

Az esemény célja Jámborék megfogalmazásában: „Az elmúlt fél év megmutatta, hogy a Fidesz-kormány aljasságának nincs határa: haverok által irányított alapítványokba szervezték ki az egyetemeinket, tönkretették és porig rombolták az SZFE-t, tízmilliárdokat herdálnak egy vadászkiállításra, és most a lakásmaffia kezére játsszák az önkormányzati bérlakásokat. Azonban ezek közül is kiemelkedik a Diákváros ügye, amiről a kormány végig hazudott. Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba. Sok ügy miatt tiltakozhattunk volna eddig is, most viszont az utcán a helyünk!”

(Kiemelt képünk illusztráció: A Fudan Egyetem logója az egyetem kampuszán Sanghajban, 2019. december 18-án. Fotó: AFP | Hector Retamal)

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.