Egy adócsökkentő párt miniszterelnökjelöltje is indul az ellenzéki előválasztáson

Már hét indulója van az ellenzéki előválasztásnak.

2021. augusztus 19., 14:57

Szerző:

Az Országos Előválasztási Bizottság csütörtökön a Facebookon adta hírül, hogy szerdai ülésükön nyilvántartásba vették Ecsenyi Áront, a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét. 

Ecsenyi Áronnal együtt az ellenzéki előválasztásra eddig heten jelentették be indulásukat: Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke. 

(Kiemelt kép: Ecsenyi Áron a Hősök terén tartott demonstráción, ahol a vendéglátósok tömeges üzletnyitást hirdettek 2021. február 1-jén. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.