Egy 16 éves lány volt az elmúlt egy nap legfiatalabb koronavírusban meghalt áldozata

A mai napon lépte át a 36 ezret a halálos áldozatok száma Magyarországon.

2021. december 8., 17:46

Szerző:

Magyarországon egy 16 éves lány az elmúlt 24 óra legfiatalabb koronavírusban meghalt áldozata – derül ki a kormány koronavírus-tájékoztató oldaláról. Alapbetegségeként agykárosodást és epilepsziát írnak az oldalon.

Az elmúlt egy nap legidősebb koronavírus-fertősében meghalt áldozata egy 101 éves nő volt, akinél magas vérnyomást tüntettek fel alapbetegségként.

A koronavírus halálos áldozatainak száma Magyarországon a mai nappal átlépte a 36 ezret. 22 156 mintavételből 6849 lett pozitív, és meghalt 213 fertőzött.

(Kiemelt kép: Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez. Fotó: MTI / Balázs Attila)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.