Eddig 79 milliótól fosztotta meg a képviselőket Kövér László

A házelnök előszeretettel osztogatja a büntetéseket, de főleg ellenzéki politikusoknak.

2020. október 28., 08:08

Szerző:

2010 óta összesen 79 millió forintnyi büntetés szabtak ki képviselőkre, elsősorban ellenzéki politikusokra, ugyanis ennek az összegnek mindössze 0,56 százalékát kellett a kormánypártiaknak befizetniük - írja szerdai számában a Népszava. Ez persze azzal is magyarázható, jegyzi meg a lap, hogy a fideszes kétharmad nyomasztó súlyával szemben az ellenzék csak úgy tud látványosan tiltakozni, ha megszegik a szabályokat. Amikor a túlóratörvény miatt 2018 decemberében elfoglalták az elnöki pulpitust és megpróbálták megakadályozni a törvény elfogadását, sok képviselő kapott büntetést, összesen több mint 40 millió forintot.

De ebben a parlamenti ciklusban csak Jakab Pétert 5,7 millió forintnyi fizetéstől fosztották meg.

Kövér László házelnök csak azért több mint 4,4 millió forintot szabott ki a Jobbik elnökére, mert egy zsák krumplit próbált Orbán Viktor miniszterelnöknek adni az Országgyűlésben. Ezzel Jakab lett a legjobban büntetett parlamenti képviselő, megelőzve a 2,5 millió forintnál járó párbeszédes Tordai Bencét.

A képviselőnek a büntetést a fizetéséből vonják le, így a szabályok szerint egy ideig csak minimálbérnyi juttatást kaphat Jakab. – Osztunk szorzunk a feleségemmel, és mint mindent, úgy ezt is meg fogjuk oldani. A feleségem tudja, hogy amit a fejembe veszek, azt véghez viszem – reagált a Népszavának Jakab Péter.

 

 

 

https://nepszava.hu/3097054_hetvenkilenc-milliora-buntetett-eddig-kover

 

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.