Dúró Dóra: Nyissák ki az állatkerteket és a stadionokat!

A képviselő emellett az éttermek, múzeumok, könyvtárak, és általában minden kinyitását is követelte.

2021. március 4., 14:47

Szerző:

Nem tetszik a Mi Hazánknak, hogy ismét zárásokat jelentett be a kormány. Dúró Dóra közleményében azt írta, hogy „az emberek teljesítőképessége már rég túl van a tőlük elvárható határán”.

Szerinte az iskolák és az óvodák bezárásával a diákokon és a tanárokon kívül a családokat nehéz helyzetbe hozzák. Emlékeztetett, hogy korábban - amikor úgy tűnt, hogy csillapodik a járvány - a kormányfő nyitásokat pedzegetett, most viszont mégis zárnak.

„Továbbra sem értünk egyet azzal, hogy zárva tartják a múzeumokat, könyvtárakat, színházakat, mozikat, állatkerteket, vadasparkokat, uszodákat, edzőtermeket, stadionokat, sportcsarnokokat, vendéglátóhelyeket is. Akár korlátozott létszámmal, de ezen intézmények nyithassanak ki!” - írta.

Gulyás Gergely ma jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig bezárják az üzleteket. Ez alól kivételt képeznek az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Hozzátette: ebben az időszakban minden szolgáltatás szünetelni fog, kivéve az orvosi magánellátás.

A csütörtöki adatok szerint egy nap alatt 6278 új fertőzöttet találtak, elhunyt 152 beteg. 6554 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen. 

(Kiemelt kép: Dúró Dóra, a Mi Hazánk európai parlamenti képviselőjelöltje a mozgalom hatvani lakossági fórumán 2019. május 22-én. Fotó: MTI | Komka Péter)