Droggal pörgették a kifőzde forgalmát

A nyomozók több mint 12 millió forint értékű drogot foglaltak le.

2021. január 16., 08:56

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy fővárosi férfi és egy heves megyei nő ellen - írja a police.hu. A rendőrök 2021. január 13-án először a 41 éves nő vidéki otthonában tartottak kutatást, amely során 800 ezer forintot foglaltak le, amiről megalapozottan feltehető, hogy bűncselekményből származik.

 

B. Ágnest és társát, a 46 éves V. Imrét az asszony munkahelyén, egy VI. kerületi piac kifőzdéjében fogták el a nyomozók. Az ott tartott kutatásnál kis tasakokba kiporciózott, kábítószergyanús növényi törmeléket, fehér port, illetve tablettákat foglaltak le. A drogok mellett közel két kilogramm, a rendelkezésre álló adatok szerint kábítószert tartalmazó süteményt is találtak.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a párt előállították, majd gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A lefoglalt kábítószergyanús anyagokat szakértők vizsgálják.

 

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.