Iszonyúan drága lesz a lecsó, pláne ha szeretjük kenyérrel tunkolni

Kiugróan drágulhatnak tovább a pékáruk és a zöldségek.

2022. június 16., 19:48

Szerző:

A malmok 30 százalékkal emelik a liszt átadási árát júliustól – ezt a feldolgozók szövetségének tagozati elnöke mondta az RTL Híradónak. Hozzátette: egyre nehezebb megfizetni a búzát a történelmi mélypontra gyengült forint miatt.

A paprikáért és a paradicsomért költségeik megugrására hivatkozva kérnének harmadával többet a termelők. A legfrissebb előrejelzések szerint egész évben magas marad az infláció Magyarországon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Lecsó készül egy közel négy méter átmérőjű üstben a hatodik alkalommal megrendezett esztári lecsófesztiválon 2017. augusztus 26-án. A másfél tonnányi lecsó elkészítéséhez kétszázötven kilogramm hagymát, ötven liter étolajat, ötven kilogramm szalonnát, hétszáz kilogramm paprikát, háromszáz kilogramm paradicsomot és ötven kilogramm csülökhúst használtak fel. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.